Evet evet bu benimde dikkatimi çekti.Ramazan ayı dışında hiç bu pideden yiyen var mı ? Elbet yiyen vardır da nadir.Ramazan ayında uğruna fırınlarda kuyruk oluşturulan,sıcak sıcak sofralara servis edilen bu pide artık bir yemek unsurundan çıktı kültür oldu.Ramazan'da pide yeme kültürümüz var.Yoksa sahurda bile , şafak vakti kim gider fırına pide almaya,kuyruk beklemeye ve fırından yeni çıkmış olmuşluğun verdiği sıcaklıkla elini yakmaya ...
Güzel şeyler bunlar gerçekten,bir kültürümüz,bir değerlerimiz var.Endüstriyel sistem alıp bunu da götürmez inşallah !
1 yorum:
Şu resmi iftardan sonra girsen olmazmıydı :P
Yorum Gönder
* Sitede yer alan yorumlardan yazan sorumludur.
* Kaynak göstermeksizin yazıyı kopyalayıp paylaşmak herşeyden öte hırsızlıktır.